Location Gize, Egypt
Scope Residential
Status Complete

Sited drastically in the hills looking towards the pyramids at Giza, this house is intended to be both a permanent residence for it's occupant, and a guest house for his extended family.

Divided along two axis, the house is functionally arrayed around living and entertain, and sleeping quarters and primary residence. Several courtyards break down the overall massing of the structure, allowing filtered light into rooms and allowing air to circulate through the house.

Local materials are utilized wherever possible, including luminous sandbrick, locally quarried rock, and indigenous plantings.

  • Pyramid Hills House
  • Pyramid Hills House
  • Pyramid Hills House
  • Pyramid Hills House
  • Pyramid Hills House
  • Pyramid Hills House
  • Pyramid Hills House
  • Pyramid Hills House
  • Pyramid Hills House